ma.ladyv.ru

Како да се направи звучна изолација во стан?

Како да се направи звучна изолација во стан

Во пракса, тоа е докажано дека постојан престој во просторијата каде што бучава достигнува 40 dB, провоцирајќи нервниот нарушувања и деградира перформансите на слушно помагало. Многу објекти не може да се пофали на потребното ниво на звукот на "заштита", особено монтажни куќи

, каде дозволеното ниво од 30 dB е јасно вознемирен во текот на ноќта.

Материјали за звучна изолација за станови

Од бучни соседи нема да те спаси дебел ѕид виси или тенок слој на плута дрво. Како звук-апсорбирачки материјал најчесто се користи минерална волна, неговите деривати, декоративни панели. Па се одрази на бучава на drywall листови.

Шумоизолации материјал мора да:

 • Тоа е не-запалив;
 • имаат изолација карактеристики на звук;
 • се придржуваат до елементите на рамка и не се намали во текот на работата;
 • биде полесно кога монтажа.

Кога Шумоизолации стан, кој материјал е најдобро е тешко да се каже. Тоа се справува добро со задача на минерална волна, на пример.

Редоследот на инсталатерски работиВо frameless прицврстување материјал лепак подготвуваат ѕидот, а потоа се шијат гипс картон, germetizuyut зглобовите. Инсталацијата е многу едноставна, но вашите напори ќе се намали нивото на бучава на само 12-15 dB, што не е доволно.

За звучна изолација во стан со своите раце најчесто се користи минерална волна врз основа на методот на прицврстување рамка. Помеѓу ѕидот и профилите на јазот треба да бидат присутни во најмалку 3-5 см. Пред да продолжите со инсталацијата, потребно е да се изолира на различни цепнатинки со цементен малтер. Не порака во фокусот на прекинувачи и приклучници преку: замена на зглобови кутија promazhte решение. За најдобри резултати, купи азбест заптивка ставени во штекер.

 1. Треба да се започне со обележување на површината.
 2. Како да се направи звучната изолација во kvartire1
 3. Под препорачува профилот лежи "амортизирање" како vibropodavlyayuschih хардвер.
 4. Како да се направи звучната изолација во kvartire2
 5. Почетна монтажа столпчиња и водич профили. Чекор столбови не треба да надминува 600 mm.
 6. Како да се направи звучната изолација во kvartire3
 7. Кога на екранот е монтиран, почнуваат да се постават изолација материјал (минерална волна, стаклена волна) внатре.
 8. Како да се направи звучната изолација во kvartire4Како да се направи звучната изолација во kvartire5

  Ширина 610 mm плочи, овозможувајќи празнина без пополни просторот рамка. Понатаму за сечење не е потребно.

  Како да се направи звучната изолација во kvartire6Како да се направи звучната изолација во kvartire7
 9. Предноста на стаклена волна е неговата отпорност на пожар, а тоа е, жици може да се изнесе директно на дебелина на изолација. Направи инцизија во место на премин и се повлече на corrugation.
 10. Како да се направи звучната изолација во kvartire8Како да се направи звучната изолација во kvartire9
 11. Ако сакате, може да се користи дополнителна изолација филм.
 12. Како да се направи звучната изолација во kvartire10
 13. Последниот чекор - ѕидови од гипс табли и обработка на рабовите соби.
 14. Како да се направи звучната изолација во kvartire11Како да се направи звучната изолација во kvartire12
  Како да се направи звучната изолација во kvartire13Како да се направи звучната изолација во kvartire14

Што ќе биде конечна завршница ѕидовите - да се одлучи. Во секој случај, инсталација на звучна изолација во стан - сигурен начин да се заштити просториите од несакана стимули.

Видео: Бучава кат на станот

Видео: Бучава изолација на таваните во станот - компанија GRADSTROY Владимир

Видео: звучна изолација во стан со своите раце

Видео: Изработка на звучна изолација во стан

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?
Изолација за балконИзолација за балкон
Шумоизолации на таванотШумоизолации на таванот
Затоплување на подот на првиот катЗатоплување на подот на првиот кат
Звучна изолација на таванотЗвучна изолација на таванот
Шумоизолации на ѕидовите во станотШумоизолации на ѕидовите во станот
Изолациони материјали за покрив мансардатаИзолациони материјали за покрив мансардата
Шумоизолации drywallШумоизолации drywall
Кат звучна изолација под ферманКат звучна изолација под ферман
Звучна изолација на таванот во станотЗвучна изолација на таванот во станот
» » » Како да се направи звучна изолација во стан?