ma.ladyv.ru

Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?

Како да се звукоизолирани ѕид од соседите

Понекогаш, на бучава позадина во станот, можете да одат луд. Некои соседи организира собири со постојана гласна музика и танцување, додека други едноставно не може да се стави крај на бескрајните поправки. Најлошо од бучава шок, што се врши на долго растојание е многу далеку од изворот. Затоа, прашањето за како да се направи звучна изолација ѕидови

, за многу луѓе е многу итно. Направете вашиот ѕидови подебели максимум - не е опција. Па ние изгуби корисна површина. Затоа е потребно да се применуваат новите технологии кои се дојде до спасувањето на станарите од станбените згради.

Што е звучна изолација на ѕидовите е најдобар?

 1. Најевтиниот начин - вметнување на ѕидовите на подлогата на ролна ( "Polyphemus" или други). Овој метод е релативно едноставно да се изврши, но ја намалува бучавата за повеќе од 60%.
 2. декоративни панели со хартија или ткаенина тапацир. големината на собата се намалува малку, и самиот материјал, иако не се многу евтини, но тоа е добра внатрешна декорација.
 3. Инсталирање на мулти-слој "торта", кога се користи истовремено различни материјали за звучна изолација на ѕидови - гипс картон, минерална волна и други. Работата е правлива, но тоа му дава забележлив ефект.

Шумоизолации ѕидови стан со своите раце

 1. Поставување на метална рамка со теренот помеѓу uprights 60 см.
 2. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey1
 3. При купувањето на минерална волна треба да се земат предвид дебелината на веб материјал, тоа не треба да надминува профил на дебелина се користат за рамката.
 4. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey2
 5. Како внатрешна полнење користи минерални влакна.
 6. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey3
 7. Наново тркалаат во собата.
 8. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey4
 9. Ние се измери ширина на материјалот.
 10. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey5
 11. Минерална волна вметнува во рамка цврсто треба, па мора да се намали вишокот памук, така што остатокот на бендот беше околу 10 мм поширок од отворањето помеѓу uprights.
 12. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey6
 13. Поставени звучна изолација помеѓу uprights.
 14. Затворање на минерална волна лист на drywall.
 15. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey8
 16. До профилот затегнуваше drywall завртки.
 17. Следниот, ние се направи вообичаените завршувањето на работа - блиску до решение на точките за прицврстување, gruntuem површина производи за полнење. На крајот ние чисти, боја или лепење на врвот на позадина.
 18. Како да се звукоизолирани ѕид од sosedey10


Ние го опишуваат начинот на како да се звукоизолирани ѕид од соседите, многу како обичен ѕид минерална волна. Затоа, не само што направи вашата соба потивко, но тоа ќе биде уште попријатно во студ.

Видео: Како да се ослободите од бучава од соседите, звучна изолација во стан (Информирајте Груп ТВ)

Видео: frameless Шумоизолации ѕид монтажа

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Причина време, забавно време: што ако соседите се бучни во текот на ноќтаПричина време, забавно време: што ако соседите се бучни во текот на ноќта
Ниво на бучава на апаратотНиво на бучава на апаратот
Како да изберете позадина?Како да изберете позадина?
Шумоизолации на ѕидовите во станотШумоизолации на ѕидовите во станот
Што изолација на ѕидовите е најдобар?Што изолација на ѕидовите е најдобар?
Шумоизолации drywallШумоизолации drywall
Кат звучна изолација под ферманКат звучна изолација под ферман
На ѕидовите во ходникот - завршуваНа ѕидовите во ходникот - завршува
Звучна изолација на таванот во станотЗвучна изолација на таванот во станот
Шумоизолации во станШумоизолации во стан
» » » Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?