ma.ladyv.ru

На отпорност на бучава материјали за станови

На отпорност на бучава материјали за станови

Многу често присуство на тишината во стан за многу луѓе е луксуз. Во наше време, на бучава се зголемува поради лошата акустичните својства на ѕидовите, таваните, транспорт, тешки изградба на згради, итн Високи згради изградени од армирано-бетонски плочи, кои ја спроведуваат звукот доволно добро. Затоа, за звучна изолација на становите треба да се користи на различни материјали, од кои мора да има заштита од бучава, додека други, напротив, на апсорпција на звук.

Во моментов, постојат различни видови на звучна изолација материјали. Но, најдобро да се смета како звучна изолација материјали, кои ги задржуваат просторот куќата. На материјали се поделени: во органски и неоргански. Првата (органски) се производи на OSB, полистирен, и неоргански - е камен волна и стаклена волна. Во моментов, на голема побарувачка за неоргански видови shumoizolyatorov.

За изолација на таванот применува како звучна изолација материјали, кои мора да ги имаат следниве карактеристики: не-hygroscopicity, леснотија и порозност. Од нив, изградени суспензија структура и прицврстени на таванот.

Шумоизолации на ѕидовите во станот

нивото на квалитет на звучна изолација на партиции и ѕидовите во станот може да се постигне преку своите задебелување. Првично, на ѕидот и мембрана sheathe специјални рамки изработени од дрво или метал, а потоа поставување на Шумоизолации материјал. После тоа, преграден ѕид и sheathe гипс или гипс.кат Шумоизолации

За звучна изолација во стан кат со помош на специјални супстрат за ламинат, тротоарите или било која друга кат покривање. Со посебно внимание на зглобовите помеѓу подот и ѕидовите, бидејќи тоа е местото каде што поголем продор на звуци и звуци.

Shumoizolyatory

Бучава изолација врати

Не само во Шумоизолации стан окупирана од страна на вратата. За квалитетот на изолација врати може да се изгради на дизајнот трема тип, каде што вратата ќе ја врши функцијата на заштита на надвор и внатре врата - естетска улога. Сè друго, дизајн ролетни обезбедува рамен топлинска изолација.

Можеби е најважно, при изборот на бучава изолација материјал, така што тоа е тенка. Уште подобро, ако може да се направи звук материјали за изолација со свои раце, со што значително заштедува byudzhet.Naslazhdaytes заслужи тишина!

Видео: звукоизолирани ѕидови во еден стан на звук материјали за изолација, ѕидот и таванот

Видео: Звучна изолација на ѕидовите. материјали за тестирање

Видео: звучна изолација дома станови Tecsound

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Шумоизолации на таванотШумоизолации на таванот
Звучна изолација на таванотЗвучна изолација на таванот
Пред греалкаПред греалка
Како да се изолира куќата од надвор?Како да се изолира куќата од надвор?
Шумоизолации на ѕидовите во станотШумоизолации на ѕидовите во станот
Изолациони материјали за покрив мансардатаИзолациони материјали за покрив мансардата
Кат звучна изолација под ферманКат звучна изолација под ферман
Видови на грејни тела за внатрешните ѕидовиВидови на грејни тела за внатрешните ѕидови
Звучна изолација на таванот во станотЗвучна изолација на таванот во станот
Шумоизолации во станШумоизолации во стан
» » » На отпорност на бучава материјали за станови