ma.ladyv.ru

Ултразвук за да се утврди бременост

ултразвук за да се утврди бременост

САД - најточниот метод за потврдување на бременоста. Сепак, тоа е препорачливо да се одржи не порано од 3 недели по веројатноста за зачнување. Во зависност од начинот, студијата може да биде transabdomalnym или трансвагинална. Најсигурни во текот на бременоста е само transvaginal ултразвук.

Ултразвук за да се утврди на бременоста треба да се преземат со претпазливост и да не ги злоупотребуваат, бидејќи тоа може да доведе до абортус. Покрај тоа, како што дијагноза на бременоста, ултразвук дава одговор на голем број на прашања во врска со "интересна ситуација." На пример, дали бременоста на мајката. Ако оплодената јајце клетка се имплантираат во матката не е, но пред тоа - во фалопиевите цевка, наречен ектопична бременост, и оваа состојба е исклучително опасна за здравјето, па дури и животот на една жена.

Почетокот на ултразвучна дијагностика на бременоста

Со помош на можно да се утврди гестациската возраст истражување - до 2-3 дена. Одредување на гестациската возраст од ултразвук се врши преку мерење на големината на кокцигеумот-париеталниот јадро. Ова станува возможно со 6 недели од бременоста. Во порана фаза за да се утврди гестациска возраст со ултразвук мерења гестациски црево.

Во раните фази со помош на ултразвук тоа е веќе возможно да се утврди бројот на фетуси. На 5-ти недела, можете лесно може да се дефинира мултипна бременост.Со ултразвук е веќе во раните фази можат да се отстранат т.н. "лажни бременост" - лезија во карлицата, цисти на јајниците, матката fibroids.

Кога ултрасонографија може да ја потврди остварливоста на ембрионот. ембрионски срцето почнува да опаѓа во 3 недели и 4 дена од моментот на зачнувањето. Ова е јасно да се види на мониторот. Покрај тоа, тоа е можно да се елиминира патологија на почетокот на бременоста (моларна бременост) и се закани на абортусот. Ова е особено точно Рана дијагноза на бременоста ултразвукАко постои крварење. Важно е да се исклучи одвојување на плацентата, плацентата и ако се присутни, што се врши со помош на ултразвук динамика контрола на фетусот состојба, и го определува степенот на одредот.

Ултразвук прави огромен придонес во дефинирањето на CVS локација - иднината плацентата. Ова го прави можно да се исклучи таква состојба како плацента превиа и други повреди, како што се интраутерина ретардација на растот, Rh некомпатибилност и дијабетес.

Во однос на дефинирањето на дете секс со ултразвук, тоа е можно само во 16-18 недела од бременоста.

Видео: "hukm ултразвук за да се одреди полот на детето» | Шеикот Ал'Usaymin

Видео: Одредување на бременоста кај зајаци користење на ултразвук

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Во кој период може да се дефинира на ектопична бременост?Во кој период може да се дефинира на ектопична бременост?
Фалопиевите бременостаФалопиевите бременоста
Узи во текот на бременоста: времепловУзи во текот на бременоста: времеплов
Гестациската возраст на ултразвукГестациската возраст на ултразвук
Ектопична бременост - третманЕктопична бременост - третман
Ултразвук во почетокот на бременостаУлтразвук во почетокот на бременоста
Грлото на бременостаГрлото на бременоста
HCG со ектопична бременостHCG со ектопична бременост
Првиот ултразвук во бременостаПрвиот ултразвук во бременоста
Кога се гледа на ултразвук на бременоста?Кога се гледа на ултразвук на бременоста?
» » » Ултразвук за да се утврди бременост