ma.ladyv.ru

Gloxinia мушка

Ние нудиме едноставни господар класа на изработка gloxinia

Мушка со која ќе бидете во можност да се прошири во внатрешноста на оваа симпатична мала работа.

Материјали кои се потребни:

 • тенка жица пребивање;
 • Бела (б.) И црвена (CR.) Монистра.

настава

За да почнете со жица се 85 см во должина и нанижани нејзиниот бел монистра 7 со уредување на нив во средината на сегмент на жица. После тоа, на левиот крај од жицата се пренесува преку четири монистра во спротивна насока и да ги заостри - 2 реда се подготвени.

Понатамошна работа во овој редослед: на едниот крај на регрутот жица четири црвени, една бела, една црвена, една бела перла. На спротивниот крај на жицата се пренесува преку сите мониста нанижани заедно и затегнете - подготвени третиот ред.

Gloxinia Мушка 2

Следно, од црвени монистра монистра регрутираат во редот на шест црвена, една бела, една црвена, една бела, на другиот крај е навој, ги заостри жица. Ние сме подготвени на 4-та по ред.

Gloxinia Мушка 3


Почнувајќи од 5-ти по ред, gloxinia ткаат на монистра во рамките на шемата на ткаење:

 • 5 p:..... 7 CR, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • 6 p:..... 8 kr, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • P:..... 7 8 kr, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • P:..... 8 8 kr, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • 9 p:..... 7 CR, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • 10 p:..... 6 CR, 1 б, 1 kr, 1 б;
 • 11 P: 8 kr;..
 • 12 p: 8 kr;..
 • 13 p: 7 CR;..
 • 14 p: 7 CR;..
 • 15 p: 6 CR;..
 • 16 p: 6 CR;..
 • 17 p: 6 CR;..
 • 18 p: 6 CR;..
 • 19 p: 6 CR;..
 • 20 p: 5 CR;..
 • P:... 21 2 b, 3 CR;
 • 22 p: 3 b, 2 CR;...
 • 23 p: 3 b, 2 CR;...
 • 24 p: 4 B;..
 • 25 p: 3 b;..
 • 26 p: 2 b;..
 • P:. 27 1 б.

Подгответе се за првата половина на венчелистче. За да го повлечете слични половина, што повторно се 85 см жица навој низ него помеѓу 1 и 2 во близина заврши половини регрутира долниот крај 7 од бели зрнца. Вториот крајот се водат преку четири мониста и затегнете го.

Gloxinia Мушка 4

Мате ливчиња ткаат истата шема како прво, не заборавајте да се повлечете ги заедно. Секој пат кога ќе се соберат мониста на жица, што е поблиску до финалето половина. Како резултат на тоа, треба да бидам овде венчелистче.

Gloxinia перла 5

За да прикачите 2 венчелистче мора прво да се исткае модел за 10 реда 1 половини, а потоа да се нишка крајот на жица помеѓу 10-ти и 11-ти редови на готовиот лобус бирање 8 црвени монистра, да ги конец низ спротивниот крај и затегнете. Продолжи да се вплете во рамките на шемата на голем број №20. На 21-ти - мониста нанижани во обратен редослед.

Едноставно повлечете на овој начин 5 ливчиња. Петтата Венчелистче повлечете на прв, на крајот излегува ова е како цвет gloxinia мушка на.

Gloxinia Мушка 6

Исто така, не заборавајте да ја посетите други мастер класи на производство на цвеќе од монистра.

Видео: Gloxinia Тери. Господар - класа. Украсување.

Видео: мушка ткаење.

Видео: ZHODTRK. Рани. Malahіtova skrinka. Bіser Dzvіnochki. Ган Gerasimchuk.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како риба мушка?Како риба мушка?
Нарцис мушкаНарцис мушка
Змија мушкаЗмија мушка
Монистра од камен со свои рацеМонистра од камен со свои раце
Spider мушкаSpider мушка
Занаети мониста за почетнициЗанаети мониста за почетници
Мимози мушкаМимози мушка
Маргаритки мушкаМаргаритки мушка
Дрвото на зрна со рацетеДрвото на зрна со рацете
Ѕвоната на монистраЅвоната на монистра