ma.ladyv.ru

Тајгер Лили мушка

Веројатно секој од нас му се восхитуваат на исклучителна убавина на овој прекрасен пролетни цвеќиња - тигар крин. Нејзините шарени, а во исто време исклучително деликатна боја, во комбинација со рафинирано форма на цвет воодушеви сите. Ние сме со користење мониста и вешти раце ќе се обиде да го копирате совршенството на створената природа во неговата работа.

Како да се исткае тигар крин мушка?

Да се ​​вплете тигар крин брадестиот ние ќе треба следните материјали:

 • Мушка № торба 11 во различни бои: портокалова, црна, бела, кафена и зелена две бои - црна и бела боја:
 • дијаметар бакарна жица од 0,3 мм, одберете потешко е можно;
 • зелен конец за цвет матични ликвидација, треба мал калем.

Тајгер Лили лежај: Магистер Класа

Подготви сите потребни, ние ќе почне да работи:

1. Треба да се вплете шест ливчиња на цвет, секој венчелистче да се измери од сегментот на должината на жицата од 120 сантиметри.

2. Прв ткаење ливчиња, со користење на техниката на паралелни плетење. Тигар крин ливчиња дијаграм на монистра е како што следува:

 • 1 ред - еден портокал мониста;
 • 2-ри ред - две портокал мониста;
 • 3 по ред - четири портокалова мониста;
 • 4-та по ред - пет портокалова мониста;
 • 5-ти по ред - четири портокалова мониста, една црна мушка и три портокалова мониста;
 • 6-ти по ред - десет портокалова мониста;
 • 7-ми по ред - две портокал, една црна, четири портокал и една црна, две портокал;
 • 8-ми по ред - единаесет портокалова мониста;
 • 9-ти по ред - четири портокал и една црна, две портокал, една црна, портокалова четири;
 • 10-ти по ред - две портокал, една црна, портокалова, седум, една црна, три портокал;
 • 11-ти по ред - три портокал и една црна, две портокал, една црна, еден портокал, една црна, две портокал, една црна и две портокал;
 • 12-ти по ред - еден портокал, една црна, две портокал, една црна, две портокал, една црна, две портокал, една црна, три портокал;
 • 13-ти по ред - пет портокал, една црна, три портокал и една црна, портокалова четири;
 • 14-ти по ред - еден портокал, една црна, две портокал, една црна, две портокал, една црна, две портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал;
 • 15-ти по ред - две портокал, една црна, две портокал, една црна, еден портокал, една црна, две портокал, една црна и две портокал;
 • 16-ти по ред - две портокал, една црна, три портокал и една црна, шест портокал;
 • 17-ти по ред - две портокал, една црна, еден портокал, една црна, две портокал, една црна, еден портокал, една црна и две портокал;
 • 18-ти по ред - четири портокал и еден црн, еден портокал, една црна, еден портокал, една црна и две портокал;
 • 19-ти по ред - две портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал;
 • 20-ти по ред - две портокал, една црна, еден портокал, една црна, портокалова четири;
 • 21-ти по ред - три портокал и една црна, две портокал, една црна, еден портокал;
 • 22 по ред - еден портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал;
 • 23 серија - еден портокал, една црна, еден портокал, една црна и две портокал;
 • 24-ти по ред - еден портокал, една црна, еден портокал, една црна, еден портокал;
 • 25-ти по ред - две портокал, една црна, еден портокал;
 • 26-ти по ред - три портокалова мониста;
 • 27-ми по ред - две портокал мониста;
 • 28-ми по ред - еден портокал монистра.
Tiger Lily Мушка 1

3. Сега продолжи да ткаење лисја. Измерете 100 сантиметри долга жица за секој лист, како што ќе треба два мониста на зелени нијанси. Летоци, исто така, ќе ја исплете во техниката на паралелни плетење како што следува:

 • 1 ред - една светла мониста;
 • 2-ри ред - две светли мониста;
 • 3 по ред - три светли мониста;
 • 4-та по ред - четири светла мониста;
 • 5-ти по ред - пет светла мониста;
 • 6-ти по ред - шест светла мониста;
 • 7-ми по ред - седум светли мониста;
 • 8-ми по ред - седум светли мониста;
 • 9-ти по ред - четири светла зрнца, монистра на темна, четири светла мониста;
 • 10-ти по ред - една светла монистра, темна мушка, две мониста на светлина, темни зрнца, монистра две од светлина, темни зрнца, монистра една светла;
 • 11-ти по ред - две светли монистра, темна мушка, две капки на светлината, двете темни зрнца, монистра две од светлина, темни зрнца, монистра една светла;
 • 12-ти по ред - две светли монистра, темна мушка, две капки на светлината, двете темни зрнца, монистра две од светлина, темни зрнца, монистра една светла;
 • 13-ти по ред - една светла зрнца, монистра од една темна, една светлина монистра, две зрна на темнината, една светлина монистра, две зрна на темнината, една светлина мониста;
 • 14-ти по ред - една светла зрнца, монистра три темно, една светлина монистра, две зрна на темнината, една светлина мониста;
 • 15-ти по ред - една светла зрнца, монистра од една темна, една светлина зрнца, монистра од една темна, една светлина монистра, две зрна на темнината, една светлина мониста;
 • 16-ти по ред - една светла зрнца, монистра од една темна, една светлина зрнца, монистра три темно, една светлина мониста;
 • 17-ти по ред - пет темни зрнца, монистра една светла;
 • 18-ти по ред - пет темни зрнца, монистра една светла;
 • 19-ти по ред - пет темни зрнца;
 • 20-ти по ред - четири темни зрнца;
 • 21-ти по ред - четири темни зрнца;
 • 22 по ред - три темни зрнца;
 • 23 серија - една темна монистра.
Tiger Lily 2 Мушка

4. озборувања 6 ливчиња и 2 лист потребни за да се исткае тигар крин листови може да се направи и повеќе на барање.

Tiger Lily Мушка 3

5. Сега за ткаење stamens. Ќе се намали на жица должина од 30 см, се стави на кафеава монистра 15 и место нив во средината на жица.

Tiger Lily Мушка 4

6. Еден крај од жицата беше донесен преку најдалечните од него мушка во спротивна насока.

7. Сега доволно силно да ги заостри жица прстен.

Tiger Lily Мушка 6Tiger Lily мушка 7

8. Сега двата краја во исто време се стави на 30 бели зрнца. Во оваа фаза, еден Стамен подготвени.

Tiger Lily Мушка 8


9. Слично на тоа, направи уште четири парчиња.

10. Добивање на собранието цвет. Земете две stamens.

Tiger Lily Мушка 9

11. извртување две жица опашки stamens.

Tiger Lily Мушка 10

12. Зачлени трета Стамен јазол.

Tiger Lily Мушка 11

13. Исто така прикачите други Стамен и ги навивам во еден пакет.

Tiger Lily Мушка 12

14. Понатаму да се закачите на теренот крин stamens. За ова се потребни дополнителни намалувања на жица, тоа ќе ни помогне да се направи цвет повеќе мазна и точни, како и да обезбеди стабилност на цвет матични.

Tiger Lily Мушка 13Tiger Lily Мушка 14
Тајгер Лили лежај 15Tiger Lily Мушка 16

15. По собирањето на сите ливчиња и ги стави на stamens, направи уште неколку врти на жица околу врвот на цвет.

Tiger Lily Мушка 17

16. Сега, земи зелено конец и цврсто ќе заврши основата на тоа цвет, почнувајќи од врвот, додека не се постигне најмногу еднаква боја.

Tiger Lily Мушка 18

17. Повлекува назад мала оддалеченост од пупка, Тајгер Лили остава прикачат на стеблото, при што сегмент, исто така се користи дополнителна жица.

Tiger Lily Мушка 19

18. Останува да се заврши цвет матични зелен конец ликвидација.

Tiger Lily Мушка 20

19. Tiger Lily мушка подготвени. Тоа може да биде одлична декорација за вашиот дом или како изненадување подарок за вашите најблиски.

Tiger Lily Мушка 21

И за оние кои сакаат да ја практикуваат во производството на други бои во оваа материја, и да дојде на помош на нашите мастер класи на производство темјанушки, камилица и кокиче мушка.

Видео: Tiger Lily мушка. Лекција # 1

Видео: Tiger Lily брадестиот мушка господар класа

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Нарцис мушкаНарцис мушка
Кактус лежај - Магистер КласаКактус лежај - Магистер Класа
Gladioli мушкаGladioli мушка
Јагода мушкаЈагода мушка
Маргаритки мушкаМаргаритки мушка
Gloxinia мушкаGloxinia мушка
Kanzashi крин - господар класаKanzashi крин - господар класа
Роуз лежај - Магистер КласаРоуз лежај - Магистер Класа
Лили мушкаЛили мушка
Мушка Мејси - Магистер КласаМушка Мејси - Магистер Класа
» » » Тајгер Лили мушка