ma.ladyv.ru

Нос пирсинг - обетки

Нос прободен обетки

Денес, пирсинг на носот не е помалку популарна од пирсинг на ушите и папокот. И, како и нејзините различни е популарен кај двата пола.

Историја нос пирсинг потекнува од античките времиња. Во ерата на хипиците, кога дисидент млади луѓе со користење на овие украси обиде гласно за себе и за своите верувања се направи, нос пирсинг стана популарна повторно. Па дури и неколку децении нос пирсинг не ја изгубиле нивната важност.

На различни обетки за пирсинг на носот

Модерната индустрија нуди широк спектар на можности за пирсинг накит нос:

  • сребро, платина и злато обетки во носот;
  • обетки посебни медицински легури;
  • обетки со камења или без нив.

Постојат два вида на обетки за пирсинг на носот - "розеви" и "полжав" (Ностра). Главната разлика помеѓу двете е во начинот на прицврстување. Поранешниот има на крајот еден вид на топка-капка, која го има обетка во дупка, вториот - венче.

Златен прстен за пирсинг на носот"Каранфили" и "Полжав" на злато се најчестите украси за пирсинг на носот. Тие практично и не предизвикуваат алергиски реакции, не ја изгуби својата жалба со текот на времето и изгледа многу привлечни.

"Каранфили" со мала топка или капка изгледа прилично уредни и може да биде соодветно дури и неколку суви бизнис стил.

Не помалку релевантни и обетки со камења. Продавници за накит нудиме широк спектар на злато обетки за пирсинг на носот со камења. Тоа може да биде можно со полу-скапоцени камења и кристали Сваровски по разумна цена, како и поскапи модели - обетки во носот со дијаманти.

Последново се прилично додатоци состојба, еден вид на доказ за сопственик финансиска солвентност sovey.

Нос пирсинг обетки 1Нос пирсинг обетки 2Носот Прободен Обетки 3
нос пирсинг обетки 4Нос пирсинг обетки 5Нос пирсинг обетки 6
Носот Прободен Обетки 7Носот Прободен Обетки 8Носот Прободен Обетки 9

Видео: уво пирсинг обетки евтини од Кина со Aliexpress

Видео: Прободен-обетка "ѕвездичка" на злато

Видео: Сребрена пирсинг носот обетка

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Уво пирсингУво пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Видови на пирсингВидови на пирсинг
Пункција усниПункција усни
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Пирсинг уснаПирсинг усна
Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?Што треба да се мисли пред да направите пирсинг?
Тунели во ушитеТунели во ушите
Уво пирсингУво пирсинг
» » » Нос пирсинг - обетки