ma.ladyv.ru

Папокот пирсинг - обетки

Папокот пирсинг обетки

Денес, постојат голем број на обетки за папокот пирсинг: тие се направени од злато, сребро, титаниум и други материјали. Форма обетки за папокот е исто така различни:

  1. Банана. Оваа форма е најзгодно да се носат и верува препорачуваме vdevat веднаш по пункција. Тоа е помалку трауматично за кожата кога се движи, поради тоа што на лекување е побрз.
  2. Прстен. Папокот пирсинг со прстени можат да се најдат многу поретко, бидејќи прстенот не е многу удобно да се носат: тоа е забележливо преку облека и често се држи.

Поради овие причини, банана - најчеста форма на обетки, толку повеќе таа дозволува на имагинацијата да се манифестира златар пошироко, бидејќи може да има суспензија, и да послужи како основа за ликот - цвет, квадрат или било кое друго животно. На прстенот да ги стават, така што тоа е удобно да се носат, не е лесна задача.

Обетки за папокот пирсинг: злато или сребро?

Папокот пирсинг обетки од сребро е помалку склопот се должи на фактот дека овој метал се оксидира. Ако сакате металик боја, тоа е подобро да се спречи изборите на титаниум или бело злато.

Златни обетки во папокот - најдобра опција, бидејќи овој метал е речиси и да не ја изгуби својата форма по многу години, и покрај тоа, ако злато на највисок стандард, тогаш веројатноста за неусогласеност со кожата е минимална: пункција лечи брзо.

Златни обетки за папокот пирсинг со суспензија

Златни обетки за папокот пирсинг со суспензија може да биде (подвижен долу) или без него. Изборот зависи од личен избор и удобност. Типично, суспензијата е украсен со 3-4 камења, и тоа изгледа како змија. Обликот на камења, како и бојата можат да бидат различни, но повеќето се мали квадратни камења бела боја.основа обетки може да се формира еден голем камен светла (зелена, сина, розова, виолетова) боја или цвет.

Обетки со должина другар класичната, но тие изгледа убаво кога возите.

Обетки за папокот пирсинг со симболот за злато

Често обетки симболот не се суспензии, да не се создаде ситост декор. Како симбол, користете пеперутка чии крила се украсени со камења и цветови, сонцето, и така натаму.

Индивидуално внимание, обетки без камења: тие изгледаат стилски и оригиналот. Во овој случај, фигури на животни или други знаци се појавуваат појасно како брилијантноста на камења не се одвлече вниманието од форма.

Оковавам стомак со кристали Svarovski

Овие кристали веќе долго време се популарен меѓу оние кои сакаат да блесне. Обично, во форма на обетки со Сваровски камења папокот е во облик на банана и украсени топката целосно начичкана со кристали.

обетки за папокот пирсинг 1за папокот пирсинг обетки 2за папокот пирсинг обетки 3
обетки за папокот пирсинг 4обетки за папокот пирсинг 5обетки за папокот пирсинг 6
обетки за папокот пирсинг 7обетки за папокот пирсинг 8обетки за папокот пирсинг 9

Видео: Прободен папокот "Златен клуч"

Видео: пирсингот накит, злато и сребро

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Обетки со рубиниОбетки со рубини
Веѓа пирсингВеѓа пирсинг
Нос пирсинг - обеткиНос пирсинг - обетки
Видови на пирсингВидови на пирсинг
Обетки со жадОбетки со жад
Сребрени обетки обрачСребрени обетки обрач
Сребрени обетки со кубни цирконскиСребрени обетки со кубни цирконски
Злато пирсинг за стомачниЗлато пирсинг за стомачни
Конго обетки - ексклузивни и невообичаенКонго обетки - ексклузивни и невообичаен
Обетки со опалОбетки со опал
» » » Папокот пирсинг - обетки