ma.ladyv.ru

Девица вагината

девица вагинатаКако што знаете, со почетокот на сексуалната активност, репродуктивниот систем на жената се подложува на промени. Особено ова се однесува на вагината, што е малку поинаква. Да го земеме еден одблизу на телото на репродуктивниот систем и, особено, се фокусира на карактеристики обвивка структура

девица.

Карактеристики на структурата на вагината кај девојчињата

Така, во новосоздадените на бебиња, должината на телото е само 3 см. На овој авто вагината е многу длабока и има значително вертикална насока. Во изгледот на својот изглед наликува на инка, како што беа.

вагиналниот ѕид се во близок контакт едни со други. Сето ова се должи на фактот дека апаратот на карличните мускули се уште е многу слаб. На околу 1 година, вагинален зголемува должина од околу 1 см.

Само до 8 години во ова тело, може да се најдат т.н. виткање, што е типично за вагината секоја жена. Тоа е благодарение на менување на нејзината големина тело во процесот на породувањето, како и за време на сексот кај жените.Најголем пораст на големината на вагината од девица започнува околу 10 години, а на возраст од 12-13, таа достигнува 7-8 cm.

Како вагината пубертет?

Ако зборуваме за она што личи на вагината од девица, во својата структура има, можеби, само особеност - хименот. Тоа е овој мукозните партиција затвора внатрешна гениталиите на надворешните и го спречува навлегувањето на овие патогени. Во првиот сексуален однос се јавува јаз на образованието, која е често придружена со мал ослободување на крв.

Ако зборуваме за она што изгледа како на влезот на вагината од девица, тогаш, како по правило, има помала големина од онаа на жените кои се сексуално активни.

Тоа изгледа како девица вагинатаВо принцип, вагината на девица и доживеа жените не се разликуваат многу. Големината на подолг должина ќе се зголеми малку, дури и откако ќе се роди бебето. Поради големиот број на жлезди кај жените истакна распределба на повеќе мукозните подмачкување, кои се потребни за навлажнување.

Така, можеме да заклучиме дека главните промени репродуктивните органи, како што се на вагината се случи кон постигнување на плодноста на женското тело. Ова е постигнато преку зголемување на големината на прво место и како резултат на хормонални системи работат под влијание на која има промена во овој орган.

Видео: Во внатрешноста на девица

Видео: Живот здрави! Станува збор за вагината

Видео: прди вагината

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Видови на обвивкиВидови на обвивки
Воздух од вагинатаВоздух од вагината
Вагинален анатомијаВагинален анатомија
Локација на вагинатаЛокација на вагината
На течноста од вагинатаНа течноста од вагината
Малку вагинатаМалку вагината
Зголемување на киселоста на вагинатаЗголемување на киселоста на вагината
Тесен вагинатаТесен вагината
Структурата на вагинатаСтруктурата на вагината
Тоа изгледа како здрава вагина?Тоа изгледа како здрава вагина?
» » » Девица вагината