ma.ladyv.ru

Кат звучна изолација под ферман

Кат звучна изолација под ферман

Секој кој живее во висок пораст зграда, е познат како ненавремено бучава кои доаѓаат од станот погоре. Затоа, јас не сакам да се најдат себеси во непријатна ситуација, обезбедување на слични непријатности на соседите подолу. И со цел да се чувствуваат како удобно како свој стан, кога се врши ремонт под подот изолација ферман

.

Добар намалување на шумот се постигнува со уредување на естрих од "лебдечки" подот. Својата функција е недостатокот на комуникација со подови и ѕидови, средно кат, која му овозможува на саканиот ефект.

Звучна изолација под ферман - материјалиЗа максимална заштита од бучава во повеќеслојни лебдечки кат изградба е ставен абсорбента материјал. Да го направите ова, се наоѓа помеѓу joists звучна изолација на врвот на бетон ферман подот.

Најчестите и ефикасно материјали за звучна изолација се:

  1. Softbord ISOPLAAT назначен изолација индекс од 26 dB. Овој материјал е мека дрво-плоча дебелина од 25 mm;
  2. подземни ISOPLAAT плоча е направена од пилевина и четинари препорачува за звучна изолација кат ферман со Горно платно или ламинат. Со помош на ваквите плочи на ниво на акустична бучава во авионот 21 dB;
  3. SHUMANET направени од базалт влакна во форма на еластична плочи 20 mm во дебелина и индекс на изолација 23 dB;
  4. SHUMOSTOP има многу висока звучна изолација перформанси. Тоа е во состојба да се изолира на воздухот бучава од 39 dB. И тоа е направено во форма на еластична фиберглас панели 20 милиметри во дебелина.

Со соодветен избор на материјали и организирање на "пловечки" максимална звучна изолација кат од соседите подолу ќе ви биде загарантирана.

Видео: звучна изолација под подот ферман

Видео: звучна изолација под ферман. SHUMOPLAST на усогласување капак. видео настава

Видео: Технологија полусуви кошулици на експандиран полистирен

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што ферман кат подобро?Што ферман кат подобро?
Изолација за бањаИзолација за бања
На отпорност на бучава материјали за становиНа отпорност на бучава материјали за станови
Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?
Шумоизолации на таванотШумоизолации на таванот
Шумоизолации на ѕидовите во станотШумоизолации на ѕидовите во станот
Груба финиш - што е тоа?Груба финиш - што е тоа?
Звучна изолација на таванот во станотЗвучна изолација на таванот во станот
Cuhaya подот ферманCuhaya подот ферман
Шумоизолации во станШумоизолации во стан
» » » Кат звучна изолација под ферман