ma.ladyv.ru

Звучна изолација на таванот во станот

Звучна изолација на таванот во станот

"Бучавата од соседите погоре" - веројатно еден од најголемите проблеми на звучна изолација неуспех во становите. Не е важно што подот е вашиот дом, не постои гаранција дека нема да го наруши времето, и уште полошо, на постојан напад бучава. Шумоизолации таванот kvartire- најчестите начини да се отстранат ваквите проблеми.

Материјали за звучна изолација на таванот

Обично се користат овие звучни апсорпција на материјали: BM-shumanet акустична блок стиропор и минерална волна, стаклена волна.

Shumanet-BM- минерални плочи врз основа на базалт. Тие се користат за shumoizlyatsii суспендирани тавани во станот.

акустична единица - флексибилен полимер со минерални адитиви. Овој материјал е способен за намалување на бучавата од 26 dB. Тоа главно се користи за изолација на суспендирани тавани.

минерална волна Тоа е синтетички влакна направени од базалт група минерали, произведени во форма на ролни или панели. Во DIY продавници може да се најдат различни видови на волна, кои се разликуваат во составот, бојата на кожата, и цена. Широко се користи како звучна минерални таванот под тавани. Како што покажува практиката, најевтиниот и повеќето соодветен материјал. Покрај тоа, тоа е апсолутно безопасни.

Експандиран полистирен - е ултралесни материјали од бела боја на 98% воздух и има структура саќе. За звучна суспендирани тавани доволно пена лист со дебелина од 2-3 см.фиберглас - чаша сечени влакна има форма на полу-крути минерална волна или мека МАТ. Таа се состои од сода, песок, врзива и специјални додатоци. За звучна изолација таванот на станот, што е доволно да се има дебелина на плочата од 50 mm.

Звучна изолација на суспендирани тавани

Оваа звучна изолација е потребно во случај на тензија тавани, бидејќи по нивната нормална инсталација станува секој звук може да се слушне од погоре. Овој метод е малку различен од сите други.

Како и за звучна изолација на таванот под тавани со помош на следниве материјали:

  • Притиснати плочки од иста минерална волна. Главниот недостаток е тоа што на волна лежи премногу гасена и, според тоа, треба цврсто да се монтира на плафон;
  • базалт волна - тоа е подвид на минерална волна, тоа не апсорбира влага, скоро и да не стврднување, а не е деформирано.
  • полистирен (стиропор). Сепак, овој материјал е значително поскапо од минерална волна, како Тоа се користи во големи количини.

Како да се направи таванот се водат звучна изолација?

Пред да започнете, ќе треба да одлучи за висината на таванот и видот на материјалот. За звучна минерална волна или сличен материјал, е формирана во таванот рамка од дрво превозникот е во прилог на тоа blokov.Dalee метални профили со одреден чекор.

Клетките формирана доволно цврсто магацинот материјал, како и потребата да се избегне појава на празнини помеѓу зглобовите, бидејќи тоа го нарушува монолитен обвивка и изолација добиле неисправни.Шумоизолации таванот kvartire1 Кога Шумоизолации е поставен, може да почнат да се намали гипс картон рамка.

На полесен начин на уред за таванот Шумоизолации е многу едноставна. Вежба може да биде во пластична монтажа плоча со теренот -30-40 см, пресврт во нивните пластични приклучоци, а меѓу нив се повлече синтетички тема, дека нема да дозволи материјалот да дисторзии.

Најлесен начин да се звукоизолирани таванот под тавани се смета Шумоизолации пена. Доволно е да оставате плоча намена лепило и priklast таванот. Вар или гипс во исто време подобро подготвуваат.

Видео: Шумоизолации на таванот во станот со рацете - изолација

Видео: Шумоизолации таванот стан германскиот систем на PhoneStar

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Изолација за бањаИзолација за бања
На отпорност на бучава материјали за становиНа отпорност на бучава материјали за станови
Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?Како да се звукоизолирани ѕид од соседите?
Шумоизолации на таванотШумоизолации на таванот
Звучна изолација на таванотЗвучна изолација на таванот
Како да се изолира на таванот во приватна куќа?Како да се изолира на таванот во приватна куќа?
Шумоизолации на ѕидовите во станотШумоизолации на ѕидовите во станот
Изолациони материјали за покрив мансардатаИзолациони материјали за покрив мансардата
Изолација на таванотИзолација на таванот
Кат звучна изолација под ферманКат звучна изолација под ферман
» » » Звучна изолација на таванот во станот